HYGENIQ lanceert WIWIQ: Duurzaam schoonmaken nu voor iedereen toegankelijk

Duurzaam schoonmaken met WIWIQ Basiq Ecological Cleaning

HYGENIQ lanceert WIWIQ: Duurzaam schoonmaken nu voor iedereen toegankelijk

HYGENIQ zet verder in op een duurzame schoonmaak en brengt een basis assortiment van acht ecologische schoonmaakmiddelen op de markt onder de naam WIWIQ. De nieuwe productlijn moet de stap naar duurzaam schoonmaken voor iedereen verkleinen. 

 

Wegnemen drempels voor verduurzaming schoonmaak 

Marcel in het Veld, CEO van HYGENIQ: “Als we het hebben over duurzaamheid gaat het bij ons niet alleen over het milieuaspect, maar ook de menselijke kant van schoonmaken is voor ons een belangrijk thema. Bij de ontwikkeling van onze reinigingsoplossingen kijken we niet alleen naar hernieuwbare grondstoffen en de afbreekbaarheid van de producten. Ook vinden we het erg belangrijk dat schoonmakers hun werk kunnen doen zonder nadelige gezondheidseffecten. We hebben voor al heel wat partners in de zakelijke markt hun schoonmaak mogen verduurzamen. Toch merkten we dat onze specialistische schoonmaakmiddelen soms niet helemaal aansloten bij kleinere bedrijven en semi-professionals. Veel reinigingsmiddelen van HYGENIQ zijn hooggeconcentreerd waarbij een juiste dosering van belang is. Voor klanten waarbij de dosering wat minder nauwkeurig wordt toegepast is WIWIQ ideaal. Deze basis reinigingsproducten zijn eenvoudig in gebruik en behoeven geen instructie voor toepassing. Hiermee hopen we ook voor deze doelgroep de drempel weg te halen voor het overstappen naar ecologische schoonmaakmiddelen.” 

8 WIWIQ producten voor duurzaam schoonmaken

 

Duurzaam schoonmaken als basis 

Het assortiment van WIWIQ bestaat uit 8 basis reinigingsmiddelen. Het zijn allemaal schoonmaakproducten die je dagelijks kan gebruiken bij de reiniging van een gebouw of bij het schoonmaken van je woning. De productlijn is onderverdeeld in 4 categorieën: keukenreiniging, interieurreiniging, sanitairreiniging en vloerreiniging. Binnen deze categorieën zijn verschillende reinigingsmiddelen te vinden, zoals een glasreiniger, allesreiniger en een keukenreiniger. 

‘’Het is echt een basis productlijn die de instap naar duurzaam schoonmaken moet verkleinen. Er zijn nu alleen maar redenen om wel in te stappen. We constateren veel vooroordelen bij duurzaam schoonmaken. Hoe leg je uit dat duurzaam schoonmaken niet altijd duur is en dat ecologische schoonmaakmiddelen niet minder goed schoonmaken dan de traditionele schoonmaakmiddelen? Graag nemen we de tijd voor klanten om in gesprek te gaan over deze onderwerpen”, aldus in het Veld. 

 

Maak de wereld écht schoner! 

Circulair schoonmaken is één van de speerpunten bij HYGENIQ. Om deze reden houden wij ons ook voortdurend bezig met innoveren om nieuwe veilige schoonmaakproducten te ontwikkelen. “Innovatie is voor ons belangrijk om onze toekomstvisie waar te maken: We are driven to protect people and take care of our planet through 100% innovative, safe, green and effective hygiene and cleaning solutions’ – Marcel in het Veld, CEO.

In 2050 wil Europa een circulaire economie bereiken. Ook het bedrijfsleven hoort duurzaamheid als norm te maken door de gehele bedrijfsvoering, dus ook de schoonmaak. Voor HYGENIQ is dit vanaf de oorsprong al de basis. Het eigen duurzaamheidsmanifest geldt als rode draad door de complete bedrijfsvoering niet alleen de schoonmaakproducten zelf dus. Door klanten mee te nemen in de wereld van circulaire schoonmaak wil HYGENIQ hen helpen een positieve impact te creëren op mens en milieu.  

 

Wil jij ook jouw routine omgooien en kiezen voor een veilige en gezonde schoonmaak? Neem dan contact op met HYGENIQ via info@hygeniq voor een vrijblijvend advies. 

Delen