Horeca schoonmaakmiddelen: jouw horecazaak duurzaam schoongemaakt

Horeca schoonmaakmiddelen: jouw horecazaak duurzaam schoongemaakt

Jouw restaurant, café of bar op de kaart zetten als duurzame horecazaak? Dat hoeft niet ingewikkeld te zijn. Het verduurzamen van je horecazaak kan op veel manieren. Denk aan het investeren in energiezuinige apparatuur en het tegengaan van voedselverspilling. Ook alleen lokaal inkopen en het vermijden van wegwerpplastic draagt bij aan een duurzamere toekomst.

 

Stuk voor stuk zijn dit mooie initiatieven; maar vergeet de kracht van duurzame schoonmaak niet! Het gebruik van ecologische reinigingsmiddelen ten opzichte van traditionele middelen kan namelijk behoorlijk van positieve invloed zijn op de ecologische voetafdruk van je horecazaak. Hoe werkt dat? Ecologische schoonmaakmiddelen zijn beter biologisch afbreekbaar en verstoren het waterleven niet zoals traditionele middelen dat doen wanneer je ze door de gootsteen spoelt. Tevens worden duurzame reinigingsmiddelen vaak geleverd in hoge concentraties, wat de hoeveelheid transport en daarmee ook de CO2-uitstoot verminderd. Daarnaast komt door de overstap om duurzame schoonmaakmiddelen ook jouw personeel minder in aanraking­­ schadelijke of irriterende stoffen die je vaak vindt in traditioneel schoonmaakmiddel, zoals agressieve zuren en schadelijke drijfgassen. Zo maak je jouw horecazaak schoon zonder mens en milieu te beschadigen.

 

Kies dé totaaloplossing voor restaurant, bar, kroeg & lunchroom

HYGENIQ biedt een totaaloplossing voor de schoonmaak van elk type horecagelegenheid. Onze horeca schoonmaakmiddelen werken krachtig tegen vervuilingen veroorzaakt door vet, koolhydraten en eiwitten. Zo is elk type voedselvervuiling gemakkelijk te verwijderen met het juiste reinigingsmiddel.

 

HYGENIQ biedt keuze uit verschillende verpakkingssoorten en productconcentraties. Zo kan je bijvoorbeeld kiezen voor ons PROFILL-doseersysteem. Dit is een zeer nauwkeurig doseersysteem dat je combineert met ultra-geconcentreerde producten. Hierdoor maak je erg zuinig schoon en voorkom je onnodig transport. Verder vind je in ons assortiment gebruiksklare reinigers die uitermate geschikt zijn voor snelle, tussentijdse reiniging in de keuken en eetruimte. Ook leveren we horeca schoonmaakmiddelen die je handmatig doseert met behulp van een handige doseerdop.

 

Dankzij ons brede assortiment, is er altijd een duurzame oplossing te vinden die past bij de huidige werkwijze binnen je zaak. Onze hygiëne-experts kijken samen met jou naar de beste situatie. Door de wensen en eisen duidelijk in kaart te brengen, kunnen we altijd een advies geven dat perfect past bij jouw onderneming.

 

Horeca schoonmaakmiddelen voor de meest esthetische-, meest hygiënische- en duurzame vaat

Jouw zaak is uniek, en je vaat ook. Restaurants die verschillende gerechten serveren, hebben te maken diverse soorten vervuiling op hun vaat. Daarom biedt HYGENIQ je een breed assortiment aan professionele horeca schoonmaakmiddelen om je vaat optimaal schoon te houden.

 

Door ons brede assortiment kan een gezellige, kleine lunchtent een lichter vaatwasmiddel gebruiken en een restaurant dat 5-gangen diners serveert kan gebruikmaken van een extra krachtig middel die de vaat op grote schaal snel optimaal schoonhoudt. Tijdens de inventarisatie bepalen we wat het meest geschikte middel en doseersysteem is. Vervolgens installeert de technische dienst van HYGENIQ de nieuwe doseerapparatuur en sluit de eerste levering van producten aan. Hierna kan je eenvoudig zelf lege verpakkingen vervangen voor nieuwe. Wil je meer weten over de service van onze technische dienst of over duurzame restaurant schoonmaakmiddelen? Wij geven graag advies.

 

Professioneel toilet schoonmaken: gebruik alleen de beste horeca schoonmaakmiddelen

Hygiëne is overal belangrijk, maar het schoonhouden van sanitair is in veel gevallen een vak apart. Op een drukke dag waar je restaurant van 8:00 uur tot 23:00 uur open is, maken er soms wel honderden verschillende gasten gebruik van je toilet. In dat geval vraagt het professioneel schoonmaken van een toilet toch extra aandacht. We snappen dat dit voor niemand het favoriete klusje is, daarom maken we het graag een stukje makkelijker met behulp van onze krachtige toiletreinigers. Om professioneel een toilet schoon te maken, bevat ons assortiment twee toiletreinigers, namelijk TOILET E.33 en TOILET FORTE E.38.

 

HACCP versimpelt met een hygiëneplanner

Horecazaken zijn verplicht om aan strenge normen te voldoen op het gebied van hygiëne. Hygiëne is namelijk direct gerelateerd aan de voedselveiligheid en daarmee ook de veiligheid van jouw gasten. In Nederland is het daarom verplicht om te werken volgens het HACCP-systeem. Dit is een systeem dat door de Europese Unie is opgesteld om de risico’s op voedsel-gerelateerde ziekten en andere gezondheidsproblemen te minimaliseren.

Horecagelegenheden die niet voldoen aan de richtlijnen van HACCP, kunnen boetes krijgen of zelfs gesloten worden totdat ze aan de vereisten voldoen. Schoonmaak is daardoor erg belangrijk in de horecabranche. Om het gemakkelijker te maken om aan de HACCP-richtlijnen te voldoen, ontvang je als afnemer van HYGENIQ-reinigingsmiddelen een hygiëneplanner. Hierop wordt precies uitgelegd welke onderdelen van de keuken je dagelijks of periodiek moet reinigen en welk product je hier het best voor kan gebruiken. Nog een goede reden om je schoonmaakmiddelen voor de horeca bij HYGENIQ te bestellen.

 

NSF-gecertificeerd reinigen

NSF staat voor National Sanitation Foundation. Het NSF-logo wordt wereldwijd erkend als een symbool van kwaliteit en veiligheid en wordt vaak gebruikt door fabrikanten, retailers, en foodservice-bedrijven om hun toewijding aan volksgezondheid en voedselveiligheid aan te tonen. HYGENIQ heeft drie keukenreinigers die gecertificeerd zijn met het NSF-keurmerk: NUTRICLEAN E.1, ACTISPRAY E.5 en GREASE-EX E.14.

 

Advies op maat? Neem direct contact met ons op!

Wil je een advies op maat ontvangen van één van onze hygiënespecialisten? Wij informeren je graag over duurzame horeca schoonmaakmiddelen en geven je graag advies op maat. Vul ons contactformulier in en wij nemen binnen 48 uur contact met je op.