Certificeringen

Cradle to Cradle Certified® !

Een Cradle to Cradle certificering is onafhankelijk en staat voor authentiek circulair ontwikkelen en produceren.

Om in aanmerking te komen voor een certificaat, vindt door een onafhankelijke vanuit het Cradle to Cradle instituut geaccrediteerde organisatie, een toetsing plaats op de volgende vijf criteria:

– Gezondheid van de gebruikte materialen en componenten;
– Hergebruik van materialen en componenten;
– Gebruik van hernieuwbare energie en reductie van CO2;
– Gebruik van water en management van afvalstromen;
– Sociale rechtvaardigheid in de keten.

Een product krijgt een prestatieniveau voor elke categorie: Basic, Bronze, Silver, Gold of Platinum. Om de twee jaar moeten producenten daarbij hun producten continu verbeteren om zodoende deze producten te kunnen her-certificeren.

Cradle to Cradle Certified® is de enige wereldwijd geldende duurzaamheidcertificering en wordt door vele toonaangevende merken, organisaties en instellingen erkend. HYGENIQ® is hiermee één van de slechts 100 bedrijven over de hele wereld met een Cradle to Cradle Certified® Gold- productenprogramma. Er zijn certificaten afgegeven voor de volgende HYGENIQ- schoonmaakmiddelen: All Clear E.10, Floor Bio E.71, Floor Ultra E.73, Floor Uni E.72, Glass Spray E.55, Interior Bio E.51, Interior E.52, Toilet E.33, Sanitary E.32, Sanitary Bio E.31, Interstrip E.53, Odour-EX E.56, Saniclean Bio E.36, Interspray E.50, Interclean E.54, Floorclean E.74, Biosan P.31, Ecosan P.32, Bionet P.51, Intertop P.52, Biofloor P.71, Unifloor P.72, Forte D.2, Uni D.3, Basic D.4, Biorinse D.6, Topsafe D.9, Ecorinse D.5 en Sanispray Bio E.30. Bekijk onze Cradle to Cradle- certificaten via de website van het Cradle to Cradle Products Innovation Institute.  

EU Ecolabel

Door de groene product formule is het vloeibaar wasmiddel van HYGENIQ gecertificeerd met een EU Ecolabel. De eisen van het EU Ecolabel gaan over de volledige levenscyclus van het product. Dit begint bij de grondstoffen en eindigt bij het recyclen. Op deze manier is het voor producenten en leveranciers een betrouwbaar bewijs voor een milieuvriendelijker product. Er zijn certificaten afgegeven voor de volgende HYGENIQ-schoonmaakmiddelen: ECOWASH UNI T.1, ECOSOFT UNI T.5, ECOWASH PRO T.11, ECOWASH PRO BOOSTER T.12, ECOWASH PRO OXY T.13, ECOSOFT PRO T.15.

Green Key leverancier

Wij ondersteunen het Green Key-keurmerk

Green Key is een internationaal keurmerk voor bedrijven in de branche van recreatieve, toeristische en zakelijke accommodaties, zoals campings, vakantieparken, hotels, restaurants, culturele instellingen en vergader- en evenementenlocaties. Bedrijven met een Green Key-certificering voldoen aan de normen van de Stichting Keurmerk Milieu, Veiligheid en Kwaliteit (KMVK) en doen er alles aan om duurzaam te ondernemen en het milieu minder te belasten.

Bewust genieten met Green Key

Green Key stimuleert bewust genieten door accommodaties aan te sporen bewust om te gaan met de natuur en ons milieu, zonder daarbij in te leveren op comfort en kwaliteit. Voor de certificering hanteert Green Key de drie niveaus brons, zilver en goud. De maatregelen die de Green Key-accommodaties nemen op het gebied van milieuzorg en maatschappelijk verantwoord ondernemen (MVO) gaan verder dan de wet- en regelgeving van ze verlangt. Hoe meer maatregelen een bedrijf neemt, hoe hoger het certificeringsniveau.

Lees meer over Green Key op hun website!

Onze Green Key-producten

HYGENIQ professional is Green Key leverancier! De hygiëne oplossingen van HYGENIQ zijn gecertificeerde producten die voldoen aan de Green Key normen op gebied van duurzaamheid en milieuzorg.

Werk aan je eigen Green Key-niveau

Ben je zelf een Green Key-certificaathouder? Werk dan aan je eigen certificeringsniveau door onze Green Key-producten aan te schaffen voor jouw accommodatie. Bekijk onze catalogus of neem contact op met één van de HYGENIQ key accountmanagers voor een groen en veilig schoonmaakplan op maat!

 

HYGENIQ draait op de groenste stroom van Nederland!

Het gehele HYGENIQ gebouw, inclusief alle productiemachines, werken op Nederlandse wind- en zonne-energie. Hierdoor bouwen we mee aan een duurzame toekomst en compenseren we elk jaar voor wel 115.243 kilo aan CO2 uitstoot. Bekijk ons duurzaamheidscertificaat van Pure Energie.

Pure Energie Logo - HYGENIQ draait op de groenste stroom van Nederland

HYGENIQ® is Werkpakt keurmerk houder!

Het Werkpakt keurmerk is toegekend door de gemeente Enschede aan werkgevers die zich nadrukkelijk onderscheiden door sociaal ondernemerschap. Werkpakt-werkgevers onderkennen de talenten van (langdurig) werkzoekenden, bieden hen perspectief en vertalen dit in succesvol en maatschappelijk verantwoord ondernemen. De gemeente verstrekt het Werkpakt keurmerk aan werkgevers die, samen met de gemeente en andere partners, aantoonbaar bijdragen aan duurzame oplossingen voor werkzoekenden en daarbij optreden als ambassadeur en betrokken partner.