Mensen denken vaak dat groen duurder is!

Mensen denken vaak dat groen duurder is!

“Sinds wij de vaatwasmiddelen van HYGENIQ gebruiken is de hardnekkige kalkaanslag in onze professionele vaatwasmachines volledig verdwenen. Dit betekent minder onderhoud, en dat scheelt in de kosten!”

– Paul Rietkerk, unit coördinator restauratieve voorzieningen LUMC

Met één centrale keuken, twee restaurants en een koffiecorner bedient het Leids Universitair Medisch Centrum 8000 personeelsleden en 450 patiënten. Ieder jaar maken gemiddeld 1.000.000 personen gebruik van een ontbijt / lunch of diner in het restaurant.

De patiënten voedingskeuken voert sinds 2015 de volledige 100% ecologische schoonmaakmiddelen van HYGENIQ, daarnaast is de vaatwasstraat uitgerust met doseersystemen en vaatwasmiddelen van HYGENIQ. Medewerkers van het LUMC hebben hierdoor geen schoenovertrekken meer nodig vanwege spetterend vaatwas- en schoonmaakmiddel. Tevens horen allergieën en wondjes, die bij de medewerkers vaak ontstonden tijdens de intensieve schoonmaakklussen, volledig tot het verleden. Door de inzet van de HYGENIQ-schoonmaakmiddelen maakt het LUMC schoon met veilige, ecologische producten en met behulp van bacteriën in plaats van giftige chemie.

Naar aanleiding van de bewezen effectiviteit en de verbetering in de schoonmaakresultaten in de centrale keuken zijn ook de twee andere restaurants en de koffiecorner overgestapt op de HYGENIQ-schoonmaakproducten. Naast het verdwijnen van de kalkaanslag in de vaatwasmachines is er ook een forse verbetering te zien in de vetput van het LUMC. Ieder jaar werd deze put meerdere malen geleegd en gereinigd. Sinds het LUMC de HYGENIQ producten gebruikt wordt er zoveel meer vet en ander afval op natuurlijke wijze afgebroken waardoor de put nog maar één keer per jaar geleegd hoeft te worden. Ook dit is natuurlijk weer een forse besparing in de kosten.

Via onze partner KING worden de producten iedere week aangeleverd. Deze duurzame relatie tussen de drie partijen is gebaseerd op maatwerk en specialistisch advies waarbij het samen werken aan ambitieuze MVO-doelstellingen hoog in het vaandel staat. Een goede basis voor een duurzame toekomst!

 

 

Delen