Veelgestelde vragen

PET

Wat betekent PET?  PET staat voor polyethyleentereftalaat is een kunststof waar bv. frisdrankflessen van gemaakt zijn (petflessen).
Waarom maakt HYGENIQ gebruik van PET materiaal bij de evosprays? Een Evospray is een spuitbus onder druk. Het is wettelijk voorgeschreven dat een spuitbus onder druk van Virgin materiaal moet worden gemaakt. Hierin is helaas geen andere keuze mogelijk.
Wat is er duurzaam aan de Evospray van HYGENIQ? Normaal bevatten spuitbussen milieugevaarlijke en giftige drijfgassen. Hygeniq heeft de drijfgassen in alle evospray vervangen voor schone lucht. Dit is niet alleen veel gezonder maar ook veel beter voor het milieu. Daarnaast wordt bij de productie van de evospray veel CO2 bespaard.
Bij welk afval scheidt u PET verpakkingen? Bij het plastic afval

 

BIO-PE

Wat betekent BIO-PE? Bio-PE is een kunststof die gemaakt wordt uit hernieuwbare grondstoffen (biomassa). Bij de teelt wordt meer CO2 opgenomen dan er in het productieproces van de verpakking wordt uitgestoten. Diverse supermarkten en winkelketens gebruiken bio-PE draagtassen die herkenbaar zijn aan het “I’m Green” logo
Bij welk afval scheidt u BIO-PE verpakkingen? Deze verpakkingen mogen bij het plastic afval. Ze zijn een zeer hoogwaardige toevoeging aan de recyclestroom.

 

PP

Wat betekent PP? PP (polypropeen of polypropyleen) is een hard maar wel flexibel plastic dat een zeer brede toepassing kent.
Waarom gebruikt HYGENIQ PP materialen? PP is resistent tegen bacteriën en schimmels en niet vloeistof doorlatend!
Bij welk afval scheidt u PP verpakkingen? PP kan eenvoudig worden hergebruikt en is dus ideaal om te recyclen. Daarom is het verstandig om uw polypropyleen gescheiden van het restafval in te zamelen in een ECO tainer of bij het plastic.

 

PE

Wat betekent PE? Polyetheen is een polymeer en is een kunststof. Deze kunststof wordt het meeste verwerkt van alle kunststoffen die er bestaan. PE bevat vrijwel alleen koolstof en waterstof. Hierdoor komen tijdens een verbranding geen giftige stoffen vrij.
Bij welk afval scheidt u PE? Bij het plastic afval

 

CO² balans

Wat betekent een CO2 balans? Een positieve CO2 balans houdt in dat er bij de productie meer CO2 wordt opgenomen dan er wordt uitgestoten. Dat is erg positief en draagt bij aan het vertragen van de Global warming.