HYGENIQ® en KING: “Door samen te innoveren en elkaar te helpen met nieuwe ideeën kom je veel verder!”

king bunzl hoofdkantoor

HYGENIQ® en KING: “Door samen te innoveren en elkaar te helpen met nieuwe ideeën kom je veel verder!”

Het duurzame assortiment van King

King is dé partner in totaal oplossingen voor de medische en facilitaire wereld. Hierbij kan er gedacht worden aan de gezondheidszorg, schoonmaakbranche, industrie en overheid. King investeert continue in kwaliteit, innovaties en duurzaamheid. HYGENIQ is hier ook constant mee bezig en dat zorgt voor een sterke samenwerking. Door samen te innoveren en elkaar te helpen met nieuwe ideeën kom je veel verder.

Samen duurzaam

Maatschappelijk verantwoord staat bij King al ruim negen jaar hoog in het vaandel. King voert hiervoor een duurzaamheidsbeleid genaamd “Believe”. Het Believe beleid is onderverdeeld in verschillende thema’s, dit zijn: BeGreen, BeFair, BeSustainable, BeDifferent en BeHappy. Wanneer een leverancier beschikt over de kenmerken van een Believe dan komt die in aanmerking voor het  duurzaamheidskenmerk die bij hun product op de webshop van King wordt weergegeven.

HYGENIQ valt onder het Believe “Besustainable”. Dit omdat HYGENIQ constant bezig is met het ontwikkelen van duurzame schoonmaakmiddelen die 100% veilig zijn voor mens en milieu. De verpakkingen die voor de producten van HYGENIQ gebruikt worden zijn allemaal recyclebaar en dit laat zien dat HYGENIQ ook bij het Believe Renewable Resources hoort. Er wordt namelijk gebruik gemaakt van PCR (Post Consumer Recycled) verpakkingen, dit zijn verpakkingen die gemaakt zijn van hergebruikte grondstoffen uit huishoudelijk of bedrijfsafval. Dit verminderd de CO2 uitstoot, verkleint de afvalberg en zorgt ervoor dat de oceanen schoner blijven.

 

Producten HYGENIQ®

Enkele producten van HYGENIQ die bij King verkrijgbaar zijn de: vloerreiniger, sanitairreiniger, keukenreiniger en de glas-en interieurspray. Alle producten van HYGENIQ zijn 100% veilig voor mens en milieu, vandaar dat onze producten gecertificeerd zijn met een Cradle to Cradle certificaat op GOLD-niveau. HYGENIQ is de eerste Nederlandse ontwikkelaar en producent van milieuvriendelijke en veilige reinigingsproducten met een Cradle to Cradle certificaat op GOLD-niveau.
Cradle to Cradle Certified™ is de enige wereldwijd geldende duurzaamheidcertificering en wordt door vele toonaangevende merken, organisaties en instellingen erkend. HYGENIQ is hiermee op moment van uitreiking één van de slechts 96 bedrijven over de hele wereld met certificering op dit niveau.

Benieuwd naar de producten van HYGENIQ? Neem dan een kijkje op de website van King.

Delen